Γενικές πληροφορίες για την περιοχή

Ο οικισμός Γάλλου βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης του Ρεθύμνου και απέχει από αυτήν μόλις 3,5 χλμ. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός με το προεδρικό διάταγμα 7183/21-9-1995. Ο οικισμός περιτριγυρίζεται από οργιώδη βλάστηση όλες τις εποχές του χρόνου. Η ομορφιά του τοπίου είναι μοναδική με χλωρίδα, χρώματα και αρώματα σε ένα μοναδικό συνδυασμό.

Στην περιοχή θα βρείτε

Αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου, γήπεδο ποδοσφαίρου, δημοτικά γήπεδα τένις, ταβέρνες με παραδοσιακή κρητική κουζίνα, super market και παντοπωλείο,internet café, κ.α. Η διαμονή στου Γάλλου μπορεί να συνδυάσει περιπάτους στο Γαλλιανό φαράγγι στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, καθώς και στο δάσος με τις βελανιδιές.

Πανεπιστήμιο

Στην περιοχή στεγάζεται το πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι από τα ελάχιστα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας που έχουν την τύχη να περιβάλλονται από δάσος. Στον ιδιόκτητο χώρο του πανεπιστημίου υπάρχει ένα αξιόλογο σε σημασία τμήμα ενός πανάρχαιου οικοσυστήματος. 

Οικιστική ανάπτυξη

Σήμερα στου Γάλλου υπάρχουν προς ενοικίαση καινούρια διαμερίσματα κτισμένα τα τελευταία χρόνια με όλες τις ανέσεις, που σας περιμένουν για μια άνετη και φιλόξενη διαμονή. Η περιοχή προτιμάται για διαμονή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.